Home Uncategorized Stik lige en finger i jorden

Stik lige en finger i jorden

0
Stik lige en finger i jorden

Godt gammeldags ordsprog .. stik lige en finger i jorden og få en jordforbindelse. Sådan har jeg i hvert fald altid forstået det gode ordsprog, og at det kan give nogle voldsomme moralske tømmermænd ikke at gøre det. Men hvad betyder det egentligt?

Stikke en finger i jorden. (Overført betydning), at forsøge at få et realistisk indtryk af den fremherskende opfattelse eller stemning et bestemt sted før man handler. (Kilde: Den Danske Ordbog)

Tilsyneladende har vi en god fælles opfattelse af, hvad det vil sige at stikke en finger i jorden, og at klappe hesten, som betyder at tage det roligt, afvente en given situation, eller at man nok har lidt for travlt og farer for hurtigt frem.

Det kan vi alle have gavn af at tænke på. Specielt når man indgår i en helt ny sammenhæng, som man føler sig begejstret for at være en del af. Kan jo også have noget med misundelse at gøre.

Råderum, forståelse og tolerance opbygges igennem tiden, i takt med at lære hinanden at kende og kende hinandens personlighed, og at man lærer hinandens balance.

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.