Home Featured Sounds of Beauty

Sounds of Beauty

0
Sounds of Beauty

Et indlæg med nogle af mine yndlingssange

Kent har igennem 26 år leveret musik og lyrik i sin helt egen genre og særklasse, udenfor mainstream som har begejstret og inspireret mig mere end noget andet band med en helt unik evne til at skrive de fedeste tekster, gang på gang på gang … hvor fx. TV-2 altid har insisteret på at lave dansk musik, har Kent ligeledes holdt sig til sit modersmål, med undtagelse af 2 udgivelser, Isola og Hagnesta Hill. Det er primært i sit svenske modersmål, Kent har fundet og gen-fundet de vise sten til de mest fantastiske tekster og musiske perler.

 

Simon Kvamm er en fantastisk ordekvilibrist, som elsker at bruge sproget i sin musik. Her sammen med Marie Key i “Gå med dig”.

 

Han synger bare fantastisk. Kender ham ikke, blev bare fanget af ham. Har han været i X-Factor?

 

Denne skal bare med i mine yndlings oplevelser med musik.
Se på ham, se engang på ham .. tydeligt Simon i dommerpanelet allerede har dømt ham ude som den taber han ligner, bare den måde han tiltaler ham på … men hold da kæft den 17 årige unge Jonathan får sin genoprejsning når han åbner munden, til vild begejstring for alle i salen, som giver ham en stående ovation. “You are unbelievable with an outstanding good voice, a future star”, kvitterer Simon med.

 

Tom Waits er for mig “The Godfather of poetry and lyrics” og en af de musikere, jeg altid vender tilbage til. Hvor fx Bob Dylan er meget politisk orienteret i sine tekster, som aldrig rigtig har fanget mig, er Tom Waits langt mere personlig, går direkte ind i din sjæl, og foretrækker at skrive om de udsatte, de få i periferien, som også er de mest spændende og resulterer i nogle helt unikke oplevelser med Tom Waits og hans verden.

 

Nogle vil nok mene at Tom Waits ikke kan synge, men et eller andet kan han i hvert fald ! Her musikkens Godfather med en hjerteskærrende fortælling i ‘November’.

 

Fantastisk stemme. Fatter ikke en dansk fyr kan have sådan en stærk Country inspireret stemme, som var han født i Texas. Imponerende.

 

Techno er langt fra i min smag, men har altid fulgt Depeche Mode lige siden vi dansede til og sang med på ‘Master and Servant’ i skolen. Unik og Fantastisk band, der bare bliver ved og ved.

 

Kent kan man bare ikke få nok af .. de har dog aldrig leveret en masse musik videoer og har mest bare koncentreret sig om sin musik og lyrik, som de gør helt enestående.

 

Det sidste fra Kent, den sidste sang. Men så er det godt vi kan blive ved at høre deres musik fra en mindeværdig 26 årig karriere som et af de helt unikke bands.
Nedenfor en playliste med deres bedste sange … den er lang. Men man bør lytte et helt album igennem, da de ofte danner en rød tråd igennem i en udgivelse, som en samlet historie.

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.